Csokikehely pirított földimogyoróval
Elkészítés: 15 perc
Főzés: 5 perc
Költség: 1200 ft
Hozzávalók 6 főre:
Elkészítés:
Meghámozzuk a földimogyorót és felaprítjuk.Egyszerűen seprenyőbe
szórva megpirítjuk. Felfőzzük a tejszínt,ha kész,levesszük a tűzhelyről.
Míg pihen a tejszín,a tejcsokoládét felaprózzuk,majd gőzfürdőben ke-
vergetve éppen csak megolvasztjuk (nem baj,ha merad benne 1-2
szilárdabb darab.)
A kissé kihűlt tejszínt apránként adagoljuk folyamatos keverés mellett
a folyós csokoládéhoz. Ezután a vaj következik, melyet csomómentesen
elkeverünk a tejszínes csokikrémben.
A (lehetőleg különlegesebb talpas) pohárba elsőként néhány csipetnyi
aprózott-pirított földimogyorót szórunk,majd felöntjük a csokikeverékkel,
és a végén egy ismételt mogyorószórással fejezzük be a remekművet.
Jó italozást kívánok!