Karamellás - tejfölös keksztorta
Hozzávalók 4 főre:
Tortához:
Díszítéshez:
Elkészítés:
A háztartási kekszet rumos tejben beáztatjuk. A tejfölt kikeverjük a porcukorral,hozzáadjuk a lap zselatint,-amit előzőleg a rajta levő uta-sítások szerint elkészítettünk,- hűtőben dermesztjük.Egy téglalap alakú tortaformát vagy tepsit kibélelünk sütőpapírral. A megdermedt tejfölt kivesszük a hűtőből, a cukrot karamellizáljuk, fel- öntjük 1 dl forró vízzel, hozzáadjuk a tejfölhöz,és visszarakjuk a hűtőbeA tortaforma aljára lerakunk 1 sor kekszet, utána 1 sor krémet,és folytatjuk így felváltva,amíg el nem fogy.Másnapig hűtőben tartjuk, amikor kivesszük, lehúzzuk róla a papírt,reszelt csokoládéval és tejszínhabbal díszítjük.
Jó étvágyat kívánok!
Joghurtos kocka
Hozzávalók 12 főre:
A piskótához:
A joghurtos krémhez:
Elkészítés:
A szokásos módon piskótát sütünk egy nagy tepsiben. A kihűlt piskótát vékonyan bekenjük lekvárral (ízlés szerin,célszerű olyan ízzel,amilyen a joghurt). A zselatint felfőzzük a kb. 0.5 dl vízben,hozzákeverünk 4 ek joghurtot,majd a zselatinos joghurtot a többi joghurthoz keverjük.Belekeverjük a 2 ek porcukrot,és a vaniliás cukrot,és máris a lekváros piskóta tetejére kenjük.Felverjük a habalapot,és a sütemény tetejét kidíszítjük a keményre vert habbal. Tálalásig hűtőben tárolj
Jó étvágyat kívánok!
Édes háromszögek
Hozzávalók:
Tésztához:
Kakaós töltelékhez:
Túrós töltelékhez:
Elkészítés:
A langyos, cukros tejben felfuttatjuk az élesztőt, majd összekeverjük a tészta hozzávalóit. Bedagasztjuk,majd duplájára kelesztjük. Ha megnőtt, 4 részre osztjuk, egyenként vékonyra kinyújtjuk, majd a választott töltelékhez megfelelően olvasztott vajjal vagy tejföllel kenjük meg a lapot, utána pedig kakaót/túrót szórunk/kenünk rá.Feltekerjük a kinyújtott tésztákat, majd egyet jobra,egyet balra (Háromszög alakban ) vágva felszeljük a tekercseket,és zsírpapírozott tepsiben 180°-on aranyra sütjük.
Jó étvágyat kívánok!
Csokis őzgerinc
Hozzávalók 4 főre: