Cukkini fasírt
Főzés: 15 perc
Sütés: 45 perc
Sütési fok: 170 C°
Hozzávalók 4 főre:
Elkészítés:
A cukkiniket megmossuk,megpucoljuk,majd lereszeljük.(Nagylyuku
reszelőn.)Gyengén besózva 30 percet állni hagyjuk.
Addig megmossuk meghámozzuk a sárgarépát és tetszés szerint fel-
vágjuk.
Egy edénybn vajat olvasztunk és megpároljuk benne a répát.Ha
nagyon serceg, pici vizet öntünk alá és mehet rá a fedő.Néha meg-
keverjük,de nem főzzük teljesen puhára.
A cukkini közben eleget ismerkedett a sóval,gyengén kicsavarjuk és
egy nagyobb edényben összeházasítjuk a tojásokkal,a préselt fok-
hagymákkal,hozzáadjuk a reszelt füstölt-vagy ízlés szerint másféle
sajtot,apróra vágott kaprot,bazsalikomot vagy petrezselymet.
Meghintjük borssal (tetszés szerint ki mennyire fűszeresen szereti)
és az egészet alaposan összekeverjük.A végén kezdjük el adagolni
bele a zsemlemorzsát,meglátjuk mennyit vesz fel.Ne legyen túl ke-
mény de túl lágy se a massza állaga.
Ezután kikenünk egy őzgerincformát vékonyan olajjal,megszórjuk
zsemlemorzsával,és jó szorosan belesimítjuk a masszát, végül a
tetejét is zsemlemorzsázzuk.
Kb. 170 C°-os előmelegített sütőben 45 percet csücsültetjük.
Megvárjuk míg kihül,ezután kiborítjuk egy tálcára,felszeletelve kínál-
juk a sárgarépa ( vagy tetszés szerint más ) körettel.
Jó étvágyat kívánok hozzá!